Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
25.01.2016 11:44 - ТИШИНА след ЗАЛПА на ,,АВРОРА,,...
Автор: orletetz Категория: Лични дневници   
Прочетен: 519 Коментари: 0 Гласове:
0



  На 21 01 2016 година когато руският народ отбелязва годишнина от смърта на великият вожд на световния пролетариат , ръководителя на Великата социализтическа революция , теоретика и стратега на светлото комунистическо бъдеще Владимир Илич Ленин в Кремъл се провежда Президентски съвет. Темата е важна , особено за Русия , но би трябвало да е далеч от опасните политически и икономически проблеми на страната-наука и образование.
Съдоклад изнася ръководителя на Курчатовския институт Михаил Ковалчук.От трибуната се лее волна професоска мисъл опакована в дългогодишни клишета. Темата е за силата на мисълта и то доказаната безгрешна мисъл на Владимир Илич:,, Ленин управляваше течението на мисълта и затова и страната!,, Ковалчук допуска две грешки . Едната е идеологическо залитане подкопаващо ролята на материята а втората , че това е президентски съвет , ръководен от човека с най- висок рейтинг и кандидат за ролята първи политик на света. Реакцията идва като оръдеен изстрел далеч по-силен от залпа на ,,Аврора,,. :,,Да се управлява течението на мисълта- да това е правилно , но трябва тази мисъл да води до правилния резултат а не както при Владимир Илич .А в крайна сметка тази мисъл доведе до разпадането на Съветския Съюз ! ... Заложиха атомна бомба под зданието , което се нарича Русия и тя после избухна!...С махване на ръка , без да наруши гробовното мълчание Путин закрива заседанието.
И тук е противоречието , което ще ни тормози. Путин е прав.ВОСР и предлаганите социализъм и комунизъм са провален , неслучилсе експеримент тежащ на съвеста на Ленин . Но до вчера това се считаше като велика услуга на човечеството а от 21-ви този месец Улянов е великият грешник. Защо? Изказването на Путин не е плод на раздразнение и изпускане на нервите.С неговата подготовка и опит това е изключено.Това , колкото и да е страшно за някои е болезнен но обмислен ход.Велика Русия е в колас и политически и икономически. За това състояние се търси виновен и тъй като става дума за велика страна то и виновникът трчбва да е велик . По велик от Ленин няма.Ето го виновникът . ,, Ние днес сме зле защото през 1917 година Ленин с една излишна революция създаде една ненужна Съветска Русия и започна един провален в генезиса си експеримент!,,/пишещия/ С махване на ръка Владимир младши задраска епохата на моето поколение. Не му се сърдя. Питам се след като махаме от историята Съветския съюз , днешна Русия ще бъде ли наследница на имперска Русия и нейните имперски претенции. Българите трябва да помислим сериозно за бъдещето си .На едната граница се възражда Османската империя на другата Руската. Пак ли ни очаква освободителна война?



Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: orletetz
Категория: Лични дневници
Прочетен: 48017
Постинги: 20
Коментари: 17
Гласове: 86
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930