Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
07.12.2015 10:59 - КАК ДЕЙСТВА ПРОТИВОВЪЗДУШНАТА ОТБРАНА
Автор: orletetz Категория: Политика   
Прочетен: 945 Коментари: 1 Гласове:
1

Последна промяна: 08.12.2015 18:01

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
   В отговор на Главнокомандващия Въздушно-космическите сили на Русия....
  Резултатите от обективния контрол на РЛС на Сирия потвърждават, че двата F-16С са били във въздуха в зоната на дежурство от 9 часа и 11 минути до 10 часа и 26 минути в продължение на 1 час и 15 минути на височина 2400 метра, което доказва, че акцията е планирана предварително и изтребителите са дебнели в засада във въздуха над територията на Турция", мотивира се генерал Бондарев,,
Това е част от обяснението на Главнокомандващия Въздушнокосмическите сили на Русия ген. полковник Бондарев.
. Това обяснение би ме впечатлило ако не бях летец и ако не бях мъмрен за някой пропуски на дежурните сили когато имахме авиация с основна насоченост на Юг.Без да споря с този голям командир ще се опитан да поясна , че в зона където се води макар и локален конфликт действат други правила за дежурните сили.Поради нерегламентирани полети в района ,по всяка веротнст турските ВВС са повишили готовноста на ПВО-то си и сигурно във време на действия по границата са имали дежурство във въздуха. Освен това при откриването на самолет с курс към границата 
от различни рубежи силите се привеждат в по-висока готовност Няма уважаващо себе си ПВО да чака самолетите да преминат 12 милната зона и тогава да се задействат.
Колкото до предупрежденията от страна на летците на Ф16.
Те са имали бойна задача и според мен след като са открили целите с Радиолокационния прицел след като в режим ,,захват ,, не са получили метка ,,свой,, са изпълнили пуск на ракетите.Съчуствам на живия летец но той казва:,,Нищо не чухме и ракетата ни изненада.,, Но те сигурно са били на различни радиочестоти а и имали ли са сигнал от станцията сигнализираща че има облъчване от противник?
Този трагичен случай трудно се коментира от летец От една страна летците са извършили това за което се готвят , от друга страна поради пропуски и несериозно отношение към подготовката на задачата от командването на силите на Русия в Сирия загинаха млади и прекрасни хора.За мен така планирана и въобще не осигурена от гледна точка на безопасността задача е провал Вместо да се чуди как да обясни всичко , другаря генерал трябва да си подаде оставката.



Тагове:   Ф16,   Русия,   Турция,   летци,   су24,


Гласувай:
1



Следващ постинг
Предишен постинг

1. oranjevia - Добре де, но преди това има ред де...
07.12.2015 15:58
Добре де, но преди това има ред действия които е трябвало, а не са извършени -не е направено визуално опознаване ,не е дадено предупреждание по радиото , нито визуално такова ,не е дадено такова по линията за спешни случаи между Русия и Нато/ а тАаква има от началото на сирийските събития/.Това би следвало да извършат турците преди да изстрелят ракетите понеже Русия и Турция не са във война към този момент . Използвана е първата възможност за стрелба без предупреждание . .Следователно руснаците са прави за вероломността в случая.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: orletetz
Категория: Лични дневници
Прочетен: 48022
Постинги: 20
Коментари: 17
Гласове: 86
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930